Roman u pričama "Početna nit"

Roman u pričama "Početna nit"
Roman u pričama o Ukletom Selu, "Početna nit", baziran je na stvarnim događajima iz Dugog Sela i okolice. Svaka sličnost sa stvarnošću sasvim slučajna. Jer, u lovu na priče, sve je dozvoljeno. 
Knjiga je objavljena u nakladi Gradske knjižnice Dugo Selo te se može nabaviti osobno u knjižnici ili na Facebook stranici knjige https://www.facebook.com/pg/Po%C4%8Detna-nit-316144302591386/

 

Svako mjesto, svaki krov, svaki živi stvor pod naizgled sasvim običnom koprenom skriva nit od koje može – ali i ne mora – nastati priča. Dugo Selo i njegova okolica u svojoj škrinji pak kriju puno više takvih niti. I još više priča. 
Onih koje postoje. 
Onih koje su mogle postojati. 
Onih koje se mogu ponovo ispresti i postati neprepoznatljive zahvaljujući novom ruhu, ovisno o tome tko ih i koliko znalački tka…

„Magda je imala kosu poput lisičjeg krzna. Isto tako sjajnu i jednako nedodirljivu. Opravicu boje maslačka istkala si je na tkalačkom stanu. Davnih ga je dana satkala od ostataka odbačenih stanova. Magda je bila vrsna Tkalja. Vrijednih prstiju i nevjerojatne volje za skupljanjem svega i svačega. I od toga se nije moglo pobjeći. 
Jer priče se nisu tkale same.”

Šećući kroz vrijeme i prostor, Magda skuplja sve što joj se svidi: ljude, mjesta, trenutke te ih poput bisera upliće u svoje Tkanje, svoj vlastiti svijet, prekrivajući njime onaj stvarni. 
No, s iznenadnim dolaskom zlatokosog mladića Martina u Selo, stvari se počinju mijenjati. 
Niti na bolje. 
Niti na gore. 
Samo mijenjati... 
A Magda, koja je, od kad je postala Tkalja, za saveznika imala samo svoj zdenac – po prvi put dobiva pravog, živog druga.

Ali kako vrijeme prolazi, a priče se sve više paraju, ona ne može a da se ne zapita:

Da li je tajanstveni stranac uistinu iskren, uistinu prijatelj, ili je možda upravo ono što je i pomislila da jest kad ga je prvi put ugledala?

 25.2.2019.