"Jedna priča iz Domovinskog rata"

 "Jedna priča iz Domovinskog rata"

Kratka priča "Glasovi" našla je svoje mjesto u zbirci priča "Jedna priča iz Domovinskog rata". Knjiga je izdana u nakladi Hrvatskog društva pisaca i predstavlja izbor priča iz natječaja Ministarstva branitelja u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Hrvatskom radiotelevizijom, Hrvatskim društvom pisaca i Vukovar Film Festivalom pod nazivom Jedna slika iz Domovinskog rata.

Za filmsko uprizorenje povjerenstvo je izabralo priču Povratak, Maje Hrgović, a za zbirku priča "Jedna priča iz Domovinskog rata" od 150 pristiglih radova izabrano je dvadeset priča čiji autori su  Željka Kovačević Andrijanić, Vladimira Becić, Anela Borčić, Julienne Eden Bušić, Dean Čanić, Jasminka Domaš, Marijo Glavaš, Maja Hrgović, Leonida Kifer, Zoran Kršul, Ivana Šojat - Kuči, Sanda Lončar, Kemal Mujičić Artnam, Zdenka Maltar, Damir D. Ocvirk, Žarko Plevnik, Sanda Špika, Spomenka Štimec, Mirjana Vadlja i Vlado Vurušić.

U povjerenstvu za izbor sudjelovali su Mirela Buterin, Dean Šoša, Igor Rakonić, Ognjen Sviličić i Tomica Bajsić, koji je knjigu objavljenu u nakladi Hrvatskog društva pisaca uredio i pripremio za tisak.

Više na http://www.hrvatskodrustvopisaca.hr/hr/dogadanje/zbirka-prica-jedna-prica-iz-domovinskog-rata-91716.11.2014.