Torta ponovno diše!

Torta ponovno diše!

Grupa autora iz Srbije i Hrvatske okupila se i ove godine, kako bi čitalačkoj publici predstavila nastavak popularne elektronske zbirke novogodišnjih horor priča "Nešto diše u mojoj torti". Šesnaest autora, predstavili su svoje verzije novogodišnjih praznika u horor maniri, a ovogodišnju zbirku karakterizira to što su se među njima našle i kolege iz Hrvatske, tako da je stekla i regionalnu dimenziju.

Osnovna ideja ovakve vrste suradnje, sagledana je u želji da se čitalačkoj publici na originalan način ponudi domaća žanrovska proza, ali i promoviraju elektronski formati kao potpuno legitimna sredstva za komunikaciju s publikom. Prošlogodišnja "Torta" preuzeta je preko 5000 puta, čime je "preskočila" tiraže brojnih štampanih izdanja, a doživela je i izuzetno posjećene promocije u Beogradu, Subotici, Novom Sadu, Rumi i Kragujevcu.

Ovogodišnja kolekcija priča biće dostupna od 27 decembra, a ljubitelji ove vrste proze imaće priliku čitati radove Radoslava Slavnića, Andree Baskin, Pavleta Zelića, Ivice Milarića, Gorana Segedinca, Miloša Petkovića, Lade Vukić, Igora Ivaniševića, Vladimire Becić, Milke Knežević Ivašković, Damira Mikloša, Sandre Maksimović, Nenada Pavlovića, Saše Robnika, Borisa Mišića i Relje Antonića.

Zbirka je besplatna i može se preuzeti na zvaničnoj Facebook stranici facebook.com/NestoDiseUMojojTorti.27.12.2013.