NaNoWriMo ušao u svoju drugu polovicu

NaNoWriMo ušao u svoju drugu polovicu
NaNoWriMo, mjesec pisanja, ušao je u svoju drugu polovicu. Ove godine u hrvatskom dijelu NaNo-a preko četiristo onih koji pišu, povremeno ili stalno, pokušava dostići čarobnu brojku od 50 000 riječi do kraja mjeseca. Hrvatski Wrimosi su već u drugom tjednu preši brojku od milijun napisanih riječi i taj se trend nastavlja i dalje. Vrijedno se piše posvuda.
 
Službeni write-inovi održavaju se kao i dosad u Booksi, a od ove godine novina su write-inovi u knjižnici „Ivane Brlić Mažuranić“ koje je organizirala Dora Drinovac, ovogodišnji Municipal Liaison NaNoWriMo-a za Hrvatsku.
 
To što se službena okupljanja događaju isključivo u glavnom gradu ne znači da se i drugim gradovima ne radi. Neslužbeni write-inovi u Splitu, Rijeci, Dugom Selu također okupljaju one koji su si postavili cilj da do kraja mjeseca studenog napišu roman. Ako ne roman, a ono bar 50 000 riječi. Da li će uspjeti, ostaje da se vidi, makar će, sudeći po trenutnom brojnom stanju riječi, neki od njih i premašiti zadanu brojku!
 
Na slici dugoselski Wrimosi, Ines Vajzović i Vladimira Becić, udobno utaboreni u dugoselskoj knjižnici zaslugom knjižničara Predraga Topića. U pozadini se nazire originalni sef iz dvorca Drašković
 


18.11.2013.