Let the Game begin!

Let the Game begin!

Spisateljska avantura pod nazivom NaNoWriMo počinje za kojih 24 sata, a cilj je napisati 50 tisuća riječi tijekom mjeseca studenog.

Svake godine u njoj sudjeluju stotine tisuća ljudi diljem svijeta, sudjelovanje je besplatno, piše se na jezicima koje sudionici sami odaberu i nitko ne procjenjuje kvalitetu napisanog teksta. Svi koji napišu 50 tisuća riječi do 30. studenog su pobjednici, ali nema financijskih nagrada. Prema riječima sudionika, međutim, sudjelovanje u ovom spisateljskom maratonu je zabavno i predstavlja izazov te naposljetku donosi jedinstveno kreativno iskustvo.

U ovom je projektu, koji traje od 1999. godine, Hrvatska prošle godine prvi put sudjelovala kao samostalna službena regija, a hrvatskih je Wrimosa (kako se nazivaju sudionici projekta) bilo tristotinjak. Iako hrvatske NaNo romane još nismo imali prilike čitati objavljene, neka djela napisana u sklopu ovog projekta mogu se pronaći u knjižnicama i knjižarama (poput, primjerice, Water for Elephants Sare Gruen, po kojoj je snimljen istoimeni film, The Night Circus Erin Morgenstern i Cinder Marisse Meyer).

Zajednička pisanja (write-in-ovi) održavat će se u svakom gradu gdje ima Wrimosa, jer je cilj Nano-a između ostaloga i okupiti ljude koji pišu. Tako se će u Zagrebu write-in-ovi održavati u Booksi svake nedjelje u studenom od 16 do 20 sati i srijedom u Knjižnici Ivane Brlić Mažuranić.

Wrimosi se također okupljaju i u Rijeci, u Splitu i u Dugom Selu, a gdje se točno spisateljske skupine nalaze provjerite na regionalnom NaNo forumu http://nanowrimo.org/regions/europe-croatia#regional_forum

Let the Game begin!30.10.2013.